Retningslinjer for
personvern

Funn verdsetter personvern høyt for våre besøkende, kunder, samarbeidspartnere og ansatte. Denne personvernerklæringen forteller deg hvordan vi, som databehandler, behandler dine personopplysninger iht. EU sin personvernforordning; også kalt «General Data Protection Regulation» (GDPR).

Ved å bruke vår nettside, www.funn.no, inkl. vår nettbutikk og vårt nyhetsbrev, aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med denne personvernerklæringen.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er alle typer informasjon som direkte eller indirekte kan identifisere en fysisk person som er i live.

Personopplysninger

Hva betyr behandling av personopplysninger?

Enhver operasjon som gjøres med personopplysningene, enten de er automatisert eller ikke.

Kategorier med personopplysninger vi behandler:

Kontaktinformasjon
Dersom du oppgir din kontaktinformasjon benyttes den for å kunne kontakte deg. Og hvis du handler i vår nettbutikk er det nødvendig for oss å ha din kontaktinformasjon for å kunne sende deg den varen du bestiller.

Handlehistorikk
Når du handler i vår nettbutikk blir handle-historikken lagret. Det vil si firmanavn, bestillerens navn, bestillingstidspunkt, leveringstidspunkt og -adresse, samt faktureringsadresse.

Lokalisering
IP-adressen din blir lagret i Google Analytics for analysering av trafikkdata.

Målet med behandling av personopplysninger

Målet er å kunne gi deg en personlig tilpasset tjeneste, forbedre og optimalisere nettsiden, sende varer og tjenester du bestiller fra vår nettbutikk, og for å forbedre kommunikasjonen mellom oss som leverandør og deg som kunde.

Nettsiden
Funn behandler personopplysninger med respekt og forsiktighet. For å kunne svare på spørsmål og tilpasse informasjon og oppfølging individuelt, ber vi om firmanavn og kontaktinformasjon ved forespørsler via vår nettside.

Nettbutikken
Ved bestilling via vår nettbutikk må vi vite hvem som har bestilt, hvor varene skal sendes, og hvor vi skal sende faktura. Derfor må du registrere deg som bruker; og oppgi organisasjonsnummer, e-postadresse, firmanavn, fornavn, etternavn, avdeling, gateadresse, postnummer, og telefonnummer.

Nyhetsbrev
Vi har et sterkt ønske om at den informasjonen vi sender ut i våre nyhetsbrev skal være så relevant som mulig for deg som mottaker; derfor distribuerer vi bare nyhetsbrev og tilbud relatert til våre forretningsområder.

En forutsetning for å motta nyhetsbrev med reklameinnhold er at du har gitt forhåndssamtykke til dette. Du kan til enhver tid be om å bli slettet fra distribusjonslisten.

Mottakere av personopplysninger

Vi utleverer ikke personopplysninger til andre, og du kan til enhver tid be om innsyn i hvilken informasjon som er lagret på ditt firma, samt at informasjon om deg og ditt firma blir slettet.

Informasjonskapsler («Cookies»)

Vår nettside (www.funn.no), inkludert nettbutikken, benytter informasjonskapsler som vi hovedsakelig bruker for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i at vi kan lagre informasjonskapsler i din nettleser.

Informasjonskapsler er en standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. En informasjonskapsel lagres i din nettleser, og muliggjør en bedre forståelse av hvordan du bruker nettsida vår. På sikt bruker vi denne kunnskapen for å tilby deg en bedre opplevelse neste gang du besøker den.

De fleste nyere nettlesere, som Opera, Internet Explorer, Firefox, Safari, m.fl. er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk. Om du ikke ønsker å akseptere informasjonskapsler må du derfor selv endre innstillingene i din nettleser. Merk at slike endringer kan føre til at enkelte nettsider ikke vil fungere optimalt.

Her er en oversikt over hvilke informasjonskapsler vi bruker på våre nettsider:

Egne informasjonskapsler
Vi setter noen egne informasjonskapsler som brukes kun for funksjonalitet på nettsidene. Ingen av våre informasjonskapsler brukes til å spore informasjon om deg som bruker av nettsiden, og ingen tredjepart har tilgang til informasjonskapslene.

Google Analytics
Google Analytics samler informasjon om hvordan du bruker nettsiden. Vi benytter denne informasjonen for å lage rapporter i arbeidet med å forbedre nettsiden vår. Informasjonskapslene samler inn informasjon om totalt antall besøkende, hvilket land du befinner deg i, og hvilke undersider du besøker.

Hvor lenge personopplysninger lagres

Vi lagrer personopplysninger så lenge det er relevant ift. målsetningene oppgitt i denne personvernerklæringen.

Dine rettigheter

Du kan når som helst be om følgende når det gjelder personopplysninger registrert om deg:

  • Innsyn (i hvilke personopplysninger vi har registrert om deg)
  • Rettelse av feil
  • Sletting
  • Dersom du ønsker personopplysningene tilsendt for å bruke dem andre steder kan du be oss om det.

Evt. klager på behandling som er i strid med reglene må rettes til Datatilsynet.

Overføring av data til tredjepartsland (utenfor EU/EØS)

Funn AS utleverer ikke personopplysninger til land utenfor EU/EØS.

Google lagrer data i sine datasentre i USA eller i andre land der de har sine datasentre. Det betyr at siden Funn AS benytter Google Analytics på vår nettside kan din IP-adresse lagres i land utenfor EU/EØS. Klikk her for å lese mer (pkt. 10) i Google sine vilkår.

Lenker til tredjepart

Vi kan lenke til tredjepartsprodukter og -tjenester på vår nettside. Tredjepartsleverandører har sine egne, uavhengige personvernregler; derfor tar vi ikke ansvar for innhold og aktiviteter tilknyttet nettsider som tilhører tredjepart. Vi ønsker likevel kommentarer til sider vi lenker til, i tilfelle det er relevant for denne personvernerklæringen.

Hvordan kontakte oss

Spørsmål rundt den nye personvernloven, samt denne personvernerklæringen, kan rettes til personvernombud@funn.no. Din henvendelse vil besvares så raskt som mulig.

Kontakt vårt personvernombud:

Telefon: 79 00 50 00
E-post: personvernombud@funn.no

GDPR personvern

Registrer deg her for å motta tilbud og nyheter fra Funn: